Ik ben meer dan…

een student; een vrouw; een boomknuffelaar.

In het teken van de eerste discussieavond, die aanstaande donderdag 17 april wordt gehouden, konden mensen zich afgelopen vrijdag afzetten tegen de labels die op hen worden geplakt. Ben je meer dan een gluurder op deze website? Kom dan donderdag om 18:00 discussiëren over diversiteit binnen de universiteit!

Eerste LIEF discussieavond

De discussiecommissie (DisCo) van LIEF organiseert avonden waarin open discussies kunnen worden gehouden over een grote verscheidenheid aan onderwerpen en woensdag 17 april is de eerste editie!
Deze avond staat in het teken van diversiteit: hoe staat het met de diversiteit onder studenten en docenten op Science Park en hoe moet hiermee om worden gegaan? Laat je mening horen, of kom langs om je te verdiepen in de verschillende standpunten!

Iedereen is welkom, van fanatiek LIEF-lid tot gewoon geïnteresseerd.
Waar? SP A1.04
Wanneer? 17 april om 18:00

Bestuur 2019

Na een succesvolle eerste anderhalve week introduceer ik graag het nieuwe LIEF bestuur 2019!

Van links naar rechts:

❥ Sophie van Tilburg (penningmeester)
❥ Jhaleesa Alberg (vice-voorzitter/commissaris acties)
❥ Simon Wittkamp (voorzitter)
❥ Max Laboyrie (secretaris)

Wij kijken uit naar het komende jaar en hebben zin om met al jullie LIEFerds samen te werken!

EHBOnderwijs

LIEF heeft Eerste Hulp Bij Onderwijs oftewel EHBO op onze eigen dokterspost in de centrale hal geleverd! Studenten konden hier terecht met hun dringende vragen, maar zij konden ook FAQs lezen over de onderwijsstructuur hier op de UvA en naar wie of wat zij toe moeten met bepaalde problemen. Aangezien de informatie die tijdens de actie verstrekt is voor iedereen handig is, kan je dit nu hier terugvinden. Voor alle andere vragen over de FNWI kun je terecht bij de Facultaire Studenten Raad in B0.112!

LIEF fractie FSR 2018/2019

Het collegejaar is weer begonnen en dat betekent ook dat de FSR  nieuwe gezichten krijgt. Na een succesvolle verkiezingsweek in mei heeft LIEF 7 van de 12 zetels gekregen. Krijn de Groot, Willemijn Beks, Feline Lindeboom, Casper van Eijden, Nina Wagenaar, Martijn Brehm en Simon Wittkamp zullen zich aankomend jaar namens LIEF inzetten voor de stem van de studenten op Science Park. Zij zullen jullie input doorgeven en proberen Science Park een nog betere plek te maken om te studeren. Afgelopen jaar hebben Femke Mostert, Tijn de Vos, Kjeld Oostra, Veerle Groot, Roan de Jong, Willemien Zuilhof, Babette Mooij, Annelene Schulze en Dimitry Grootenboer zich ingezet voor de studenten en wij willen ze bedanken voor hun harde werk!

(v.l.n.r. boven: Casper, Yoshua, Martijn, Simon, midden: Nina, Krijn, Willemijn, beneden: Feline)

Nieuw bestuur!

Na een geslaagde, gezellige en drukke wissel-ALV is hier dan het nieuwe LIEF Bestuur 2018!
Van links naar rechts:

– Nicole Terpstra (commissaris acties)
– Josefien Meerevoort (secretaris)
– Loes Gennissen (vice-voorzitter)
– Dimitry Grootenboer (voorzitter)
– Nina Wagenaar (penningmeester)

Wij hebben er heel veel zin in om er weer een enthousiast LIEFdevol jaar van te maken!

LIEF zoekt raadsassistent!

Ben jij een student op Science Park en kijk jij kritisch naar beleid op de universiteit? Voel jij je betrokken en zou jij het leuk vinden om bij te dragen aan Science Park?

Per 1 maart is de FSR FNWI op zoek naar een raadsassistent. Je zal samen met elf andere raadsleden meedenken over beleid op onze faculteit.

Bij LIEF staan we voor:

 • interdisciplinair en kwalitatief goed onderwijs
 • decentralisering van besluitvorming op de universiteit en faculteit
 • een toegankelijke en diverse universiteit en faculteit

Interesse? Mail vòòr 18 februari naar liefnwi@gmail.com voor meer informatie!

Stress ReLIEF

Bezorgt het nieuwe jaar jou nu al stress? Zie je het niet meer zitten na blue monday? LIEF weet raad! Kom langs in de hal voor informatie over door de UvA aangeboden trainingen en voor bubbeltjesplastic tegen de acute paniek. 

Zoektocht naar een nieuw bestuur!

LIEF zoekt een nieuw bestuur!

Lijkt het jou tof om een jaar lang bezig te zijn met interessante acties, de meningen van studenten te verzamelen en discussies te organiseren? Grijp je kans!

Als bestuur van LIEF ben je naast de bekende ludieke acties op het Science Park ook verantwoordelijk voor de FSR-verkiezing in mei en het samenstellen van de kandidatenlijst.

Samen met een groep gemotiveerde kandidaten en andere enthousiaste LIEFerds werk je naar de verkiezingen toe.
Lijkt het jou gaaf om een actievere rol in de studentenpolitiek te spelen? Of wil je wat meer informatie?

Stuur ons een mailtje naar liefnwi@gmail.com!

Meldpunt tentamenbeleid

Afgelopen april is LIEF langs tentamenzalen gegaan om pennen en flyers uit te delen, om zo tentamenklachten te horen en deze daarna aan te kaarten bij de faculteit. Gelukkig is hier nu ook een centraal meldpunt voor opgezet! Zie http://meldpunt-tentamenbeleid.nl/

Input voor de kantine is broodnodig!

Dure maaltijden? Te weinig opties? Niet genoeg duurzame mogelijkheden? Simpelweg niet naar jouw smaak? Of juist helemaal geweldig? Kortom, vind jij de kantine LIEF?!

Vandaag staat LIEF in de centrale hal. Kom gezellig langs, geef input over wat voor eten jij wilt zien en haal een lekker broodje hummus!

LIEF borrelt!

Volgende week is het dan eindelijk tijd voor dit LIEF-bestuur om voor het eerst onder het genot van een drankje in contact te komen met LIEF-leden en andere studenten. Komt allen maandag 16 oktober om 17:00 naar de Brainwave. Iedereen die gezellig met LIEF wil praten en borrelen is welkom. Neem dus vooral je vrienden en studiegenoten mee om een (gratis) drankje mee te drinken!

LIEFde voor studentenpolitiek

LIEF staat vandaag weer in de hal: wij tonen onze LIEFde voor de studentenpolitiek. Wil jij meer weten over LIEF, de FSR of heb je andere vragen? Kom gezellig langs!

Open vergadering: profilering

Lieve allemaal,

Na de opheffing van KiesMEI afgelopen jaar, werd het duidelijk dat er op het Science Park ruimte nodig is voor nieuwe partijen. STOUT en SLAAFS zijn dit jaar geïntroduceerd, wat het politieke klimaat al ietwat democratischer maakte. Zoals wij op onze ALV aangaven, zouden wij LIEF graag wat meer richting willen geven. Door LIEF meer te profileren, creëren wij ruimte voor andere partijen, opdat de facultaire studentenpolitiek meer divers kan worden.

Tijdens deze open vergadering willen wij bespreken wat LIEF is en waar LIEF voor staat om zodoende als partij meer één richting in te gaan. Komt allen op 22 juni om 17:00 in B0.209 en denk mee!! Wij zorgen voor wat bier en snacks!

De agenda is als volgt:

 1. Opening
 2. Mededelingen
 3. Vaststellen agenda
 4. Voorstelrondje: wat houdt LIEF in voor jou?
 5. Huidig politiek klimaat
 6. Profileren a.d.h.v. pijlers
 7. Wat nu?
 8. WVTTK
 9. Rondvraag
 10. Sluiting

Liefs,
Bestuur 2017 ♥

Zomeractie: Vertel eisen, krijg ijs!

Vandaag staan wij met LIEF in de grote hal om input te verzamelen over de mogelijkheden voor Engelstaligheid in ons onderwijs. Vertel je eisen in ruil voor ijs! Laat jouw mening weten en kom langs in de centrale hal. Ook als je meer informatie wilt weten over de stand van zaken omtrent Engelstaligheid ben je meer dan welkom!

Verkiezingsuitslag

De uitslagen van de verkiezingen zijn bekend! Op de FNWI heeft 23,3% van de studenten zijn stem uitgebracht. LIEF heeft 9 zetels bemachtigd! We willen alle kandidaten van harte feliciteren met hun plekje in de FSR en ze veel succes wensen tijdens hun raadsjaar! Deze toppers zullen ons aankomend jaar gaan vertegenwoordigen in de FSR:

NB: De volledige verkiezingsuitslag kun je hier bekijken.

Femke Mostert

Femke Mostert

Annelene Schulze

Annelene Schulze

Tijn de Vos

Tijn de Vos

Kjeld Oostra

Kjeld Oostra

Veerle Groot

Veerle Groot

Pieter van Niel

Pieter van Niel

Roan de Jong

Roan de Jong

Willemien Zuilhof

Willemien Zuilhof

Babette Mooij

Babette Mooij

Verkiezingsdag 2: Inspraak en decentralisering

Kom allemaal gezellig mee dansen en luisteren bij de Decentrale Silent Disco van LIEF!! Hier kunnen studenten bedenken waar ze naar willen luisteren, voor iedereen wat wils!

Verkiezingsdag 1: Faciliteiten en duurzaamheid

De verkiezingen zijn officieel van start! LIEF is er helemaal klaar voor met vandaag een actie in het teken van duurzaamheid met een zelfgemaakte Holle Bolle Gijs! Ben jij erBIJ?!?

Lijsttrekkersdebat

Om te vieren dat de verkiezingen weer zijn begonnen organiseert de FSR FNWI een facultair lijsttrekkersdebat. Tijdens het debat zullen de lijsttrekkers van Studentenpartij LIEF (Femke Mostert), Stout (Fokel Ellen), en Slaafs (Parcival Maissan) het tegen elkaar opnemen in een debat over onderwerpen die op onze faculteit spelen. Komt dat zien, vanmiddag om 12:00 in de centrale hal!

Presentatie partijprogramma

Met veel trots zullen onze LIEFe kandidaten voor de studentenraadverkiezingen van 2017 hun zelfgemaakte verkiezingsprogramma presenteren! Nieuwsgierig naar wat zij in hun FSR jaar zouden willen gaan doen? Wil jij weten waar de kandidaten van LIEF zich hard voor gaan maken tijdens de campagne? Kom 9 mei om 17:30 langs in A1.04, neem al je vrienden mee en geniet ondertussen van een biertje of wat chips!

Paasactie

Na het hele paasweekend gezocht te hebben, toch een ei dat je liever weer kwijt wil? Dat kan bij LIEF in de hal vandaag! Schrijf op waar jij mee zit op onze faculteit en kom een paasei halen!

Bestuurswisseling

Met de bomen volop in bloei op ons mooie Science Park is het voorjaar in volle gang. Dat betekent voor Studentenpartij LIEF dat het weer tijd is voor een nieuw bestuur om zich een jaar lang zich in te zetten voor de bèta-studenten van de Universiteit van Amsterdam! Daarom hopen we jullie allemaal vanavond te zien, vanaf 19:00 uur in lokaal A1.04 op het Science Park! Tijdens deze ALV hopen Sybrig, Rozeline, Catharina en Boas het stokje over te dragen aan een nieuwe groep enthousiastelingen.

Het volgende kandidaatbestuur voor 2017 zal zich aan jullie voorstellen:

 • Demi Kruijer – Voorzitter
 • Renske Grupstra – Vicevoorzitter
 • Babette Mooij – Secretaris
 • Femke Mostert – Penningmeester
 • Tisja Korthals Altes – Commissaris Activiteiten