Actief bij LIEF

Lief is een studentenpartij die actief is op de Uva, op Science Park. Meer over de partij kun je vinden bij Over Ons. Onze pijlers zijn Interdisciplanariteit, Inclusiviteit en Decentraliteit, meer hierover kun je hier vinden. De eerste stap van actief worden is natuurlijk je lidmaatschap. Voor een magere 10 euro ben je lid voor het leven en krijg je een leuk ‘Ik ben LIEF’ shirt.

Er zijn een aantal manieren waarop je actief kunt worden bij LIEF.

Via LIEF in de Facultaire Studentenraad van de FNWI

Onze partij wordt al meer dan 10 jaar vertegenwoordigd in de FSR. Binnen de FSR leer je vanalles over hoe het beleid op de UvA gevormd wordt, maar de dingen die je leert kun je ook breder trekken dan alleen de UvA. Je leert hoe je efficiënt vergadert met vergaderstukken, je leert samenwerken en communiceren, kritisch zijn op beleid dat gevoerd wordt en hoe je binnen de overleggen met het directieteam van de UvA je doelen bereikt.

Ook heb je de mogelijkheid om binnen de raad voor een specifieke functie te gaan zoals Voorzitter, Vicevoorzitter, Secretaris of CSR-Afgevaardigde. Binnen de bestuursfunties (Voorzitter, Vicevoorzitter en Secretaris) leer je van alles over het aansturen van een team en verschillende vormen van leiderschap. Als CSR-afgevaardigde zit je niet alleen in de facultaire, maar ook in de centrale studentenraad, dan heb je dus ook overleggen met het College van Bestuur en vertegenwoordig je de belangen van de FNWI.

Het hele jaar door zijn we bezig met het zoeken van nieuwe mensen voor in de raad, maar de sollicitatieprocedure loopt normaal gesproken in maart en in september kun je dan echt in je nieuwe functie beginnen. Als algemeenraadslid wordt er verwacht dat je ongeveer 12 uur per week in de raad steekt.

Dit jaar vanwege COVID-19 zijn de verkiezingen later en dus ook de sollicitaties. Je kunt tot 5 mei 2020 solliciteren. Meer informatie over het sollicitatieprocess vind je hier.

Bestuur van LIEF

Het bestuur van LIEF houdt de partij draaiende. Je hoeft hiervoor niet in de FSR te zitten of te gaan. Je belangrijkste doel is om de partij levend te houden en mensen te vinden voor de studentenraad.

Binnen het bestuur hebben we een aantal functies, namelijk voorzitter, secretaris, penningmeester, vicevoorzitter en commissaris acties. De voorzitter is het externe aanspreekpunt van de partij, faciliteert de vergaderingen en houdt overzicht van wat er binnen de partij gebeurt. De secretaris houdt de mail bij, notuleert vergaderingen, houdt de website bij en zorgt voor structuur binnen het bestuur. De penningmeester zorgt ervoor dat de aanvragen voor financiering worden gedaan en dat de financiële kant van de partij goed verloopt. De vicevoorzitter is het vertrouwelijk aanspreekpunt van de partij, houdt evaluaties en neemt taken over van andere bestuursleden indien nodig. De commissaris acties faciliteert de acties die we door het jaar heen houden voor werving en om de partij zichtbaar te maken.

Hoeveel tijd per week je aan LIEF besteed als bestuur kan erg wisselvallig zijn. Het is meer rond de verkiezingen of als je een leuk uitdagend project vindt voor jezelf om aan te werken, maar gemiddeld is het zo’n 4 uur per week, dus vergelijkbaar met en commissie van een studievereniging.

Rond eind januari / begin februari wisselt het bestuur, maar het hele jaar door zoeken we al naar geïnteresseerde mensen. Dan wordt er traditiegetrouw samen met de twee besturen de valentijnsactie georganiseerd en het stokje overgedragen. Overweeg je een bestuursjaar bij LIEF? Laat het ons weten via de mail, liefnwi@gmail.com en dan kunnen we je uitnodigen voor een informatief gesprek of een open vergadering.

Commissies

[Hierover komt binnenkort meer informatie]