LIEF is op zoek naar nieuwe bestuursleden

Aankomende februari is er weer een LIEF-bestuurswissel! Wil jij deel zijn van het nieuwe LIEF bestuur? Lees dan verder!

Als bestuur houd je je bezig het werven van kandidaten voor de studentenraadsverkiezingen, het ondersteunen van deze kandidaten bij de campagne en het bedenken en organiseren van LIEF-activiteiten. Je beheert samen met je bestuursgenoten de LIEF-kas om dit te financieren. Er is veel ruimte om je eigen invulling te geven aan je bestuurstijd; buiten de verkiezingen staat er vrijwel niets vast.

Zie https://www.liefvoorjou.nl/vacature-bestuur/ voor meer informatie!

Lijst LIEF 2021 is vastgesteld!

Met veel trots presenteren we: Lijst LIEF 2021! 🎉 Ter viering hebben we de lijst ingelijst.

Veel dank voor iedereen die mee heeft geholpen met de werving, de sollicitatiecommissie voor hun harde werk, en natuurlijk al onze kandidaten! In de komende weken kun je hier en op de socials meer over hen en ons programma verwachten. ❤️

De zoektocht naar nieuwe raadsleden is weer begonnen!

Zou jij namens LIEF een jaar de studentenraad in willen? Of is het iets dat je wel interessant lijkt? Leuk! Kijk hier voor meer informatie, of kom naar de infoavond dinsdag 9 maart. Aanmelden kan hier.

Zelf niet geïnteresseerd, maar wil je wel helpen?

Graag! De beste manier om mensen te vinden voor de raad is via persoonlijke connecties, zeker in deze tijden. Daarom gaan we iedereen belonen die geschikte mensen scouten voor de raad! De beloning: een €10,- bol.com-bon!

Het werkt als volgt:
• Benader mensen waarvan jij denkt dat ze goed in de raad passen
• Stuur bijvoorbeeld de flyer hierboven mee, of deel de posts op één van onze socials!
• De Sollicitatie-commissie vraagt de sollicitant of ze door iemand gescout zijn
• Wanneer de sollicitant uiteindelijk op de lijst komt, krijg jij de €10,- bol.com-bon!

We rekenen op jullie hulp!

De tweede LIEF-lezing komt eraan!

Aankomende woensdag 24 februari van 17:00-19:00 uur zal via Zoom de tweede LIEF-lezing plaatsvinden!

Onze gastspreker is Laurie van Reemst, een van de oprichters van LIEF. Ze doet momenteel onderzoek in Uganda naar de invloed van motivatie en empowerment van de lokale bevolking op bodemvruchtbaarheid en zal ons meenemen in de achterliggende theorieën. Hoe kan motivatie en empowerment aangaande het klimaat bevordert worden en hoe kunnen wij hiervan leren voor problemen in Europa, aangaande bijvoorbeeld klimaatverandering en de energietransitie? Kortom, een lezing die je niet wil missen! 

Of je nou lid bent of niet, iedereen is welkom! Meld je hier aan om de Zoomlink te ontvangen: https://forms.gle/fGX416bpkwYiB6iW8

Valentijnsactie 2021 – Speeddate met onze raadsleden!

Wil jij je hart luchten over een van de onderstaande onderwerpen, of heb je zelf iets waarover je met een raadslid wilt praten? Meld je dan aan voor de LIEF Valentijnsactie (via https://liefvoorjou.nl/vt)! We matchen je met een passend raadslid, met wie je vervolgens 10 à 20 minuten op speeddate vragen kunt stellen over het onderwerp en/of jouw mening mee kunt geven.

De onderwerpen:
 • Het bindend studieadvies
 • De kwaliteit van hoor- en werkcolleges
 • De vakevaluaties
 • De besteding van de kwaliteitsgelden (waar je stufi voor gestorven is)
 • De vertegenwoordiging van studenten in de medezeggenschap
 • De klachtenverwerking
 • Het volgen van bijvakken
 • Het honours-programma
 • De Onderwijs- en Examenregelingen
 • Het verbeteren van de bekendheid van reglementen zoals de OER en RRvE
 • Het contact tussen de raad en OC’s

Bestuur 13 neemt het stokje over – Nieuwe SoCo

We hebben een nieuw bestuur! 🎉

(zie hier een oude maar toepasselijke foto waar we toevallig “allemaal op staan”, geen photoshop aan te pas gekomen, echt niet)

Afgelopen vrijdag tijdens onze ALV zijn wij – Robin, Sam en Maxim – ingestemd als het officiële LIEF-bestuur voor het komende kalenderjaar. Wij gaan heel erg ons best doen om de partij niet alleen succesvol deze moeilijke tijden door te slepen, maar om er alsnog een leuk jaar van te maken voor iedereen bij LIEF!

Wij hebben de dictatuur direct ingesteld en we kunnen verzekeren dat het bewind wreed en meedogenloos zal zijn.

Ook hebben we een nieuwe sollicitatiecommissie! Jolein, Daan, Veerle en Jonas gaan zich deze verkiezingsperiode inzetten voor een enthousiaste en vrolijke lijst.

We spreken jullie gauw weer, want de Valentijnsactie komt er al snel aan!

Liefs,

Robin, Sam en Maxim
LIEF-bestuur 13  

Zoektocht naar bestuur 2021 van start

Meld je aan voor de bestuursinteresseavond 7 december 17:00

Het bestuur van LIEF houdt de partij draaiende. Je belangrijkste doel als bestuur is om mensen te vinden voor de studentenraad. Je hoeft hiervoor niet per se zelf in de FSR te zitten of te gaan. Hoeveel tijd je per week aan LIEF besteed als bestuur kan erg wisselvallig zijn. Het kost meer tijd rond de verkiezingen of als je een leuk uitdagend project vindt voor jezelf om aan te werken, maar gemiddeld is het zo’n 4 uur per week, dus vergelijkbaar met een commissie van een studievereniging.

Binnen het bestuur hebben we een aantal functies, namelijk: voorzitter, secretaris, penningmeester, vicevoorzitter en commissaris acties. 

 • De voorzitter is het externe aanspreekpunt van de partij, faciliteert de vergaderingen en houdt overzicht van wat er binnen de partij gebeurt. 
 • De secretaris houdt de mail bij, notuleert vergaderingen, houdt de website bij en zorgt voor structuur binnen het bes tuur. 
 • De penningmeester zorgt ervoor dat de aanvragen voor financiering worden gedaan en dat de financiële kant van de partij goed verloopt. 
 • De vicevoorzitter organiseert de verkiezingen, is het vertrouwelijk aanspreekpunt van de partij, houdt evaluaties en neemt taken over van andere bestuursleden indien nodig. 
 • De commissaris acties faciliteert de acties die we door het jaar heen houden voor werving en om de partij zichtbaar te maken.

Wil je meer weten over een bestuursjaar bij LIEF of de verschillende functies, stuur dan een mailtje naar liefnwi@gmail.com voor meer informatie.

Studentenraadsverkiezingen 2020

Van 8 tot en met 12 juni hebben we met onze kandidaten voor het eerst alleen online campagne gevoerd. Vanwege de situatie omtrent COVID-19 kon dit namelijk niet zoals normaal in de centrale hal van Science Park. Het was een gezellige week met Instagram takeovers en we hadden een leuk intro filmpje gemaakt van onze kandidaten!
De uitslag zou 19 juni bekend worden gemaakt, maar helaas door een datalek van de UvA stem website is dit niet het geval. Je kunt in dit artikel van de Folia hier meer over lezen. Het kan zijn dat we later opnieuw campagne moeten gaan voeren omdat de stemresultaten wellicht niet geldig verklaard kunnen worden. Zodra we hier meer informatie over hebben laten we het weten!

Zoektocht naar nieuwe raadsleden!

We zijn met het bestuur van LIEF al een tijdje opzoek naar mensen voor in de studentenraad. Uit ervaring blijkt dat we mensen vaak pas echt overtuigd hebben als de deadline voor het inleveren van de lijst nadert door mensen nog laatste informatie en overwegingen mee te kunnen geven. Helaas hebben we op het moment door COVID-19 mensen na de wervingsdag van 11 maart niet meer kunnen spreken over het doen van een raadsjaar bij LIEF.

We hebben echter wel dringend nieuwe mensen nodig om het stokje over te nemen van de huidige raad! Want dossiers waar nu hard aan gewerkt wordt moeten wel doorgepakt worden naar volgend jaar, voor een nieuwe raad om kritisch te kijken naar het beleid van de UvA.

Voor LIEF zoeken we mensen die zich willen inzetten voor het onderwijs op Science Park en die affiniteit hebben met in ieder geval één van onze drie pijlers: Decentraliteit, Toegankelijkheid en Interdisciplinariteit. Ook met een passie voor duurzaamheid ben je hartstikke welkom. Ondanks deze pijlers is het het idee dat je tijdens de verkiezingsweek vooral je eigen prioriteiten communiceert naar de studenten! We zullen je met onze verkiezingscommissie ook helpen met oriëntatie op dossiers die je aan zou willen pakken op de FNWI.

Wat je uit een raadsjaar haalt is een hoop ervaring in samenwerken met een diverse groep mensen, kritisch zijn op beleid en elkaars werk, inzicht in de structuur van de faculteit, veel vergader skills en kun je allerlei professionele trainingen krijgen. Het is dus een leerzaam, maar ook gezellig bestuursjaar. Wat je verder nog van LIEF krijgt is ondersteuning en begeleiding tijdens de verkiezingen (zoals dossier oriëntatie en campagnetraining) en een leuke groep om samen mee te staan gedurende de verkiezingsweek.

Wil je meer informatie mail dan liefnwi@gmail.com of kijk op onze website www.liefvoorjou.nl

Wil je solliciteren? Mail dan naar soco.lief@gmail.com en check https://www.liefvoorjou.nl/fsr/

De originele sollicitatiedeadline was 20 Maart, maar als je enthousiast bent, meld je vooral nog steeds aan! De verkiezingen zijn namelijk een maand uitgesteld en de definitieve lijst hoeft nu pas 6 mei ingeleverd te worden.

Valentijnsactie 14 februari

Valentijnsactie 14 februari

Op Valentijnsdag hebben we met bestuur 12 onze eerste actie gehouden! Met hulp van het oude bestuur hebben we studenten in zelf gevouwen hartjes op laten schrijven wat ze goed vonden aan de universiteit. We hebben veel goede punten voorbij zien komen. We zullen alle hartjes goed lezen, om een beeld te krijgen van wat we als LIEF willen behouden aan de universiteit.
Wij willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan de actie!

Bestuur 2020

Sinds 30 januari heeft LIEF een nieuw bestuur en het is tijd om ons voor te stellen. We zijn wat kleiner dan eerdere jaren, maar we gaan met evenveel enthousiasme aan de slag voor de studentenpartij!

Jolein Rau | Voorzitter & Secretaris

Pieter Out | Penningmeester & Commissaris Acties

Sophie van Tilburg | Vicevoorzitter

Binnenkort zullen we ook een foto van onszelf online zetten! Die moet alleen nog even gemaakt worden.

Met het bestuur zijn we alweer hard bezig met het zoeken naar mensen voor in de studentenraad. Op dit moment is de deadline voor het inleveren van de lijst 6-13 april, het kan echter zijn dat deze deadline vanuit de UvA verplaatst wordt, daar hopen we binnenkort meer informatie over te krijgen. Als we meer weten zullen we dit updaten op de website.

Discussieavond 16 januari

Universiteiten hebben kennis en kennis is macht – hebben universiteiten dus ook de macht? Ja? Nee? Moeten universiteiten wel macht hebben? Kom hierover discussiëren tijdens de discussieavond!
Voor als je nog niet eerder bent gekomen: tijdens deze avond discussiëren we, onder leiding van een voorzitter en aan de hand van een aantal stellingen, over één bepaald onderwerp. Iedereen is welkom – je hoeft geen sterke mening te hebben, je in te lezen of graag aan het woord te zijn. Kom je liever luisteren naar verschillende standpunten of vertel je graag wat je vind? Kom dan 16 januari om 18 uur ’s avonds naar lokaal A1.04!

Ik ben meer dan…

een student; een vrouw; een boomknuffelaar.

In het teken van de eerste discussieavond, die aanstaande donderdag 17 april wordt gehouden, konden mensen zich afgelopen vrijdag afzetten tegen de labels die op hen worden geplakt. Ben je meer dan een gluurder op deze website? Kom dan donderdag om 18:00 discussiëren over diversiteit binnen de universiteit!

Eerste LIEF discussieavond

De discussiecommissie (DisCo) van LIEF organiseert avonden waarin open discussies kunnen worden gehouden over een grote verscheidenheid aan onderwerpen en woensdag 17 april is de eerste editie!
Deze avond staat in het teken van diversiteit: hoe staat het met de diversiteit onder studenten en docenten op Science Park en hoe moet hiermee om worden gegaan? Laat je mening horen, of kom langs om je te verdiepen in de verschillende standpunten!

Iedereen is welkom, van fanatiek LIEF-lid tot gewoon geïnteresseerd.
Waar? SP A1.04
Wanneer? 17 april om 18:00

Bestuur 2019

Na een succesvolle eerste anderhalve week introduceer ik graag het nieuwe LIEF bestuur 2019!

Van links naar rechts:

❥ Sophie van Tilburg (penningmeester)
❥ Jhaleesa Alberg (vice-voorzitter/commissaris acties)
❥ Simon Wittkamp (voorzitter)
❥ Max Laboyrie (secretaris)

Wij kijken uit naar het komende jaar en hebben zin om met al jullie LIEFerds samen te werken!

EHBOnderwijs

LIEF heeft Eerste Hulp Bij Onderwijs oftewel EHBO op onze eigen dokterspost in de centrale hal geleverd! Studenten konden hier terecht met hun dringende vragen, maar zij konden ook FAQs lezen over de onderwijsstructuur hier op de UvA en naar wie of wat zij toe moeten met bepaalde problemen. Aangezien de informatie die tijdens de actie verstrekt is voor iedereen handig is, kan je dit nu hier terugvinden. Voor alle andere vragen over de FNWI kun je terecht bij de Facultaire Studenten Raad in B0.112!

LIEF fractie FSR 2018/2019

Het collegejaar is weer begonnen en dat betekent ook dat de FSR  nieuwe gezichten krijgt. Na een succesvolle verkiezingsweek in mei heeft LIEF 7 van de 12 zetels gekregen. Krijn de Groot, Willemijn Beks, Feline Lindeboom, Casper van Eijden, Nina Wagenaar, Martijn Brehm en Simon Wittkamp zullen zich aankomend jaar namens LIEF inzetten voor de stem van de studenten op Science Park. Zij zullen jullie input doorgeven en proberen Science Park een nog betere plek te maken om te studeren. Afgelopen jaar hebben Femke Mostert, Tijn de Vos, Kjeld Oostra, Veerle Groot, Roan de Jong, Willemien Zuilhof, Babette Mooij, Annelene Schulze en Dimitry Grootenboer zich ingezet voor de studenten en wij willen ze bedanken voor hun harde werk!

(v.l.n.r. boven: Casper, Yoshua, Martijn, Simon, midden: Nina, Krijn, Willemijn, beneden: Feline)

Nieuw bestuur!

Na een geslaagde, gezellige en drukke wissel-ALV is hier dan het nieuwe LIEF Bestuur 2018! Van links naar rechts: – Nicole Terpstra (commissaris acties) – Josefien Meerevoort (secretaris) – Loes Gennissen (vice-voorzitter) – Dimitry Grootenboer (voorzitter) – Nina Wagenaar (penningmeester) Wij hebben er heel veel zin in om er weer een enthousiast LIEFdevol jaar van te maken!

LIEF zoekt raadsassistent!

Ben jij een student op Science Park en kijk jij kritisch naar beleid op de universiteit? Voel jij je betrokken en zou jij het leuk vinden om bij te dragen aan Science Park?

Per 1 maart is de FSR FNWI op zoek naar een raadsassistent. Je zal samen met elf andere raadsleden meedenken over beleid op onze faculteit.

Bij LIEF staan we voor:

 • interdisciplinair en kwalitatief goed onderwijs
 • decentralisering van besluitvorming op de universiteit en faculteit
 • een toegankelijke en diverse universiteit en faculteit

Interesse? Mail vòòr 18 februari naar liefnwi@gmail.com voor meer informatie!

Stress ReLIEF

Bezorgt het nieuwe jaar jou nu al stress? Zie je het niet meer zitten na blue monday? LIEF weet raad! Kom langs in de hal voor informatie over door de UvA aangeboden trainingen en voor bubbeltjesplastic tegen de acute paniek. 

Zoektocht naar een nieuw bestuur!

LIEF zoekt een nieuw bestuur!

Lijkt het jou tof om een jaar lang bezig te zijn met interessante acties, de meningen van studenten te verzamelen en discussies te organiseren? Grijp je kans!

Als bestuur van LIEF ben je naast de bekende ludieke acties op het Science Park ook verantwoordelijk voor de FSR-verkiezing in mei en het samenstellen van de kandidatenlijst.

Samen met een groep gemotiveerde kandidaten en andere enthousiaste LIEFerds werk je naar de verkiezingen toe.
Lijkt het jou gaaf om een actievere rol in de studentenpolitiek te spelen? Of wil je wat meer informatie?

Stuur ons een mailtje naar liefnwi@gmail.com!

Meldpunt tentamenbeleid

Afgelopen april is LIEF langs tentamenzalen gegaan om pennen en flyers uit te delen, om zo tentamenklachten te horen en deze daarna aan te kaarten bij de faculteit. Gelukkig is hier nu ook een centraal meldpunt voor opgezet! Zie http://meldpunt-tentamenbeleid.nl/

Input voor de kantine is broodnodig!

Dure maaltijden? Te weinig opties? Niet genoeg duurzame mogelijkheden? Simpelweg niet naar jouw smaak? Of juist helemaal geweldig? Kortom, vind jij de kantine LIEF?!

Vandaag staat LIEF in de centrale hal. Kom gezellig langs, geef input over wat voor eten jij wilt zien en haal een lekker broodje hummus!

LIEF borrelt!

Volgende week is het dan eindelijk tijd voor dit LIEF-bestuur om voor het eerst onder het genot van een drankje in contact te komen met LIEF-leden en andere studenten. Komt allen maandag 16 oktober om 17:00 naar de Brainwave. Iedereen die gezellig met LIEF wil praten en borrelen is welkom. Neem dus vooral je vrienden en studiegenoten mee om een (gratis) drankje mee te drinken!

LIEFde voor studentenpolitiek

LIEF staat vandaag weer in de hal: wij tonen onze LIEFde voor de studentenpolitiek. Wil jij meer weten over LIEF, de FSR of heb je andere vragen? Kom gezellig langs!

Open vergadering: profilering

Lieve allemaal,

Na de opheffing van KiesMEI afgelopen jaar, werd het duidelijk dat er op het Science Park ruimte nodig is voor nieuwe partijen. STOUT en SLAAFS zijn dit jaar geïntroduceerd, wat het politieke klimaat al ietwat democratischer maakte. Zoals wij op onze ALV aangaven, zouden wij LIEF graag wat meer richting willen geven. Door LIEF meer te profileren, creëren wij ruimte voor andere partijen, opdat de facultaire studentenpolitiek meer divers kan worden.

Tijdens deze open vergadering willen wij bespreken wat LIEF is en waar LIEF voor staat om zodoende als partij meer één richting in te gaan. Komt allen op 22 juni om 17:00 in B0.209 en denk mee!! Wij zorgen voor wat bier en snacks!

De agenda is als volgt:

 1. Opening
 2. Mededelingen
 3. Vaststellen agenda
 4. Voorstelrondje: wat houdt LIEF in voor jou?
 5. Huidig politiek klimaat
 6. Profileren a.d.h.v. pijlers
 7. Wat nu?
 8. WVTTK
 9. Rondvraag
 10. Sluiting

Liefs,
Bestuur 2017 ♥

Zomeractie: Vertel eisen, krijg ijs!

Vandaag staan wij met LIEF in de grote hal om input te verzamelen over de mogelijkheden voor Engelstaligheid in ons onderwijs. Vertel je eisen in ruil voor ijs! Laat jouw mening weten en kom langs in de centrale hal. Ook als je meer informatie wilt weten over de stand van zaken omtrent Engelstaligheid ben je meer dan welkom!

Verkiezingsuitslag

De uitslagen van de verkiezingen zijn bekend! Op de FNWI heeft 23,3% van de studenten zijn stem uitgebracht. LIEF heeft 9 zetels bemachtigd! We willen alle kandidaten van harte feliciteren met hun plekje in de FSR en ze veel succes wensen tijdens hun raadsjaar! Deze toppers zullen ons aankomend jaar gaan vertegenwoordigen in de FSR:

NB: De volledige verkiezingsuitslag kun je hier bekijken.

Femke Mostert

Femke Mostert

Annelene Schulze

Annelene Schulze

Tijn de Vos

Tijn de Vos

Kjeld Oostra

Kjeld Oostra

Veerle Groot

Veerle Groot

Pieter van Niel

Pieter van Niel

Roan de Jong

Roan de Jong

Willemien Zuilhof

Willemien Zuilhof

Babette Mooij

Babette Mooij

Verkiezingsdag 2: Inspraak en decentralisering

Kom allemaal gezellig mee dansen en luisteren bij de Decentrale Silent Disco van LIEF!! Hier kunnen studenten bedenken waar ze naar willen luisteren, voor iedereen wat wils!

Verkiezingsdag 1: Faciliteiten en duurzaamheid

De verkiezingen zijn officieel van start! LIEF is er helemaal klaar voor met vandaag een actie in het teken van duurzaamheid met een zelfgemaakte Holle Bolle Gijs! Ben jij erBIJ?!?

Lijsttrekkersdebat

Om te vieren dat de verkiezingen weer zijn begonnen organiseert de FSR FNWI een facultair lijsttrekkersdebat. Tijdens het debat zullen de lijsttrekkers van Studentenpartij LIEF (Femke Mostert), Stout (Fokel Ellen), en Slaafs (Parcival Maissan) het tegen elkaar opnemen in een debat over onderwerpen die op onze faculteit spelen. Komt dat zien, vanmiddag om 12:00 in de centrale hal!

Presentatie partijprogramma

Met veel trots zullen onze LIEFe kandidaten voor de studentenraadverkiezingen van 2017 hun zelfgemaakte verkiezingsprogramma presenteren! Nieuwsgierig naar wat zij in hun FSR jaar zouden willen gaan doen? Wil jij weten waar de kandidaten van LIEF zich hard voor gaan maken tijdens de campagne? Kom 9 mei om 17:30 langs in A1.04, neem al je vrienden mee en geniet ondertussen van een biertje of wat chips!

Paasactie

Na het hele paasweekend gezocht te hebben, toch een ei dat je liever weer kwijt wil? Dat kan bij LIEF in de hal vandaag! Schrijf op waar jij mee zit op onze faculteit en kom een paasei halen!

Bestuurswisseling

Met de bomen volop in bloei op ons mooie Science Park is het voorjaar in volle gang. Dat betekent voor Studentenpartij LIEF dat het weer tijd is voor een nieuw bestuur om zich een jaar lang zich in te zetten voor de bèta-studenten van de Universiteit van Amsterdam! Daarom hopen we jullie allemaal vanavond te zien, vanaf 19:00 uur in lokaal A1.04 op het Science Park! Tijdens deze ALV hopen Sybrig, Rozeline, Catharina en Boas het stokje over te dragen aan een nieuwe groep enthousiastelingen.

Het volgende kandidaatbestuur voor 2017 zal zich aan jullie voorstellen:

 • Demi Kruijer – Voorzitter
 • Renske Grupstra – Vicevoorzitter
 • Babette Mooij – Secretaris
 • Femke Mostert – Penningmeester
 • Tisja Korthals Altes – Commissaris Activiteiten