Lijst 2021

Met trots presenteren we de kandidaten van LIEF voor de facultaire studentenraadsverkiezingen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica voor het academisch jaar 21/22.

Op deze pagina vind je informatie over de kandidaten en wat hun persoonlijke prioriteiten zijn voor het komende jaar. Als je meer wilt weten over het programma wat de kandidaten samen opgesteld hebben kun je daar binnenkort over verder lezen.

Stemmen kan van 31 mei t/m 4 juni 2020

1. Anniek Verstegen

Samen zorgen voor maatwerk van hoge kwaliteit binnen onze faculteit

Hallo iedereen, ik ben Anniek Verstegen, masterstudente scheikunde (‘Analytical Sciences’ traject) met een grote passie voor het onderwijs. Qua opleiding heb ik zelf een lang, afwijkend pad bewandeld via Hogeschool Inholland. Gedurende mijn hbo chemie ben ik 3 jaar lang actief geweest bij de opleidingscommissie en heb ik mijn best gedaan om de belangen van mijn medestudenten te behartigen. Via de FSR lijkt het me interessant om aan de algemenere kant van het onderwijs te staan en hier samen met andere studenten aan te werken. Bij LIEF staan we voor interdisciplinariteit, toegankelijkheid en decentralisering. Hier kan ik mij helemaal in vinden. Zelfontplooiing is iets waar ik zelf al jaren mee bezig ben en naar mijn mening moeten alle studenten hun eigen paden kunnen bewandelen, elke stap telt! Tevens moeten alle studenten zich thuis kunnen voelen ongeacht hun achtergrond. Ik hoop dat we met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat ons onderwijs van hoge kwaliteit is. Komend studiejaar wil ik mij met alle liefde inzetten voor de onderwijsevaluaties (de frequentie hiervan en de wijze waarop ze worden afgenomen), fysieke en mentale gezondheid, functiebeperkingen en als laatste diversiteit en inclusie. Ik vind het heel belangrijk dat we open met elkaar over deze onderwerpen kunnen discussiëren en daardoor hopelijk het stigma en de stereotypen die hier rondom heersen, kunnen verbreken.

2. Jessica Bakker

Samen strijden voor een Science Park waar iedereen zich thuis voelt

LiEFe studenten, ik ben Jessica Bakker en zit in mijn derde jaar van de bachelor wiskunde. Momenteel doe ik de minor educatie en daarnaast ben ik in mijn vrije tijd druk met turnen, turnles geven en American Football. Ik wil graag LIEF vertegenwoordigen in de raad, omdat ook ik sta voor decentralisering, interdisciplinariteit en toegankelijkheid. In het bijzonder vind ik het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op de faculteit. Aankomend jaar wil ik gaan strijden voor een diverse facultaire gemeenschap, waarbij er meer contact is tussen studenten van verschillende studies.

3. Robin Wacanno

Niet alleen klagen, maar ook werken aan een oplossing

Hoi, ik ben Robin, student bij de bachelor Informatica. Afgelopen 3 jaar heb ik mij—eerst 2 jaar als lid van de opleidingscommissie, en dit jaar als lid van de studentenraad—ingezet binnen de medezeggenschap op onze universiteit. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is dat er bij het maken van beslissingen ook gekeken wordt naar de belangen van studenten.

Dit jaar ben ik binnen de studentenraad actief geweest in het dagelijks bestuur als secretaris, en heb mij inhoudelijk bezig gehouden met onderwijsgerelateerde zaken op de faculteit. Ik heb met veel plezier nagedacht over, en meegewerkt aan manier om studeren op de FNWI nog leuker te maken, en met jouw steun zou ik hier volgend jaar graag weer mee verder gaan.

4. Manish Jhinkoe-Rai

Een gegarandeerde kritische houding

Als er het afgelopen jaar één ding is dat ik heb geleerd, is het dat we altijd kritisch moeten blijven kijken naar hetgeen wat we willen bereiken. Daarnaast heb ik ook gemerkt dat het goed in contact staan met de universiteit belangrijk is. Daarom is het ook van uitermate belang dat we menselijke maat overal laten terugkomen in onze universiteit. Dat begint al met persoonlijk contact en het houden van (online) inloopuren. Voor het komende jaar beloof ik te alle tijden de kritische houding in te nemen om het beleid aan de universiteit te verbeteren. Mijn doel voor komend jaar is om de universiteit van morgen, elke dag een stukje beter te maken.

5. Jasmijn Hoevers

Ben jij ook graag een bezig bijtje? Dan zijn wij een match!

Heee! Ik ben Jasmijn, 22 jaar en wandel al 4 jaar rond op Science Park. Hoe mijn leraar van groep 6 mij zou omschrijven? Nieuwsgierig, zeker weten. Naast mijn al interdisciplinaire bachelor heb ik dan ook een aantal extra vakken gevolgd, gewoon omdat ik dat leuk vind. Want in mijn ogen draait je studententijd niet alleen maar om zo snel mogelijk je vakken halen of binnen drie jaar klaar zijn. Studeren gaat ook om jezelf ontdekken en jezelf ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat studenten de ruimte krijgen om dat te doen. Er wordt altijd gezegd dat wij de toekomst zijn, maar daarvoor moeten we wel kunnen doen wat we leuk vinden. Dus laten we het studeren zo leuk en leerzaam mogelijk maken. Daarvoor is het belangrijk dat wij, studenten, ook een stem hebben op de faculteit dus daar wil ik me het komende jaar graag voor inzetten. En ohja, voor iemand met een major biologie laat ik mijn planten (zelfs mijn cactus..) iets te vaak dood gaan.

6. Noa Kluiters

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog een keer langslopen?

Lieve Lieverds die op LIEF stemmen. Ik ben Noa Kluiters en studeer Biomedische wetenschappen op de FNWI. Zelfs na een jaar laptoponderwijs door Covid-19 voel ik mij al helemaal thuis op Science Park. Het is belangrijk dat je jezelf thuis en veilig voelt tijdens het studeren op locatie. Dat is ook wel nodig, want je zit hier wel een tijdje. Hoewel de sfeer al goed is, is er altijd ruimte voor verbetering en daar wil ik voor zorgen. Communicatie is key, is al vaak weer gebleken in het leven. Zo ook tijdens je opleiding. Het is belangrijk dat studenten over alles met docenten kunnen communiceren en hierin ook serieus genomen worden. Ik zou mij graag willen inzetten voor een vrolijk kleurrijk en divers Science Park!

7. Margot Brinkhof

8. Daan Rademaekers

Beter onderwijs met meer mogelijkheden

9. Simon Wittkamp

Stem LIEF om te zorgen dat de studentenraad gevuld wordt met capabele personen die zich inzetten voor het verbeteren van de faculteit.

10. Jolein Rau

Alleen jij kent je eigen weg

11. Sara dos Santos Gigante

Studeren is een vorm van zelfontplooiing. Daarom vind ik het belangrijk om ruimte te creëren voor studenten om extracurriculaire vakken te volgen.

12. Chris Rotgans

Studeren moet leuk zijn

13. Maxim van der Berg

Het plezier van studeren moet toegankelijk zijn voor iedereen.

14. Sam van Kampen

“[…] einen Moment innehalten, schweigen, nachdenken, Pause machen.”

Angela Merkel

15. Babette Mooij

16. Demi Kruijer

17. Pieter Out

Samen voor LIEF

18. Sophie van Tilburg

Voor een toegankelijke faculteit.

19. Gerben Koopman

Voor een democratische raad.


Wil je weten hoe je zelf actief kunt worden bij LIEF? Check dan Actief bij LIEF.