3. Daniel López Méndez

Hallo!! Ik ben Daniel, een Spaanse student Biomedische wetenschappen aan de FNWI.

Kort na de start van mijn studie kreeg ik het idee dat sommige zaken binnen mijn bachelor niet erg lekker gingen. Ik heb het hier bijvoorbeeld over een gebrek aan voldoende oefenmateriaal of werkcolleges of een te ingewikkelde/vage uitleg van de lesstof tijdens hoorcolleges. Ik vond het dermate ‘storend’ dat ik op een gegeven moment zelf statistiek-bijles ben gaan geven aan medestudenten die me daar om vroegen. Pas later kwam ik erachter dat soortgelijke problemen ook in andere bachelors voorkomen. Daar komt bij dat ik de stellige indruk heb dat docenten hiervan onvoldoende op de hoogte zijn.

Daarom wil ik graag namens mijn medestudenten instappen. Omdat goede communicatie – en het naar voren brengen van knelpunten – van essentieel belang is voor goed onderwijs. Daarnaast is in mijn ogen ook mentaal welzijn een belangrijk onderwerp. Tijdens het “lockdown onderwijs” zag ik om me heen nogal wat medestudenten met een behoefte aan psychische hulp. Die is slechts in beperkte mate beschikbaar bij de UvA. Omdat academisch succes en welzijn vaak gepaard gaan, wil ik ook pleiten voor een uitbreiding van het welzijnssysteem van de faculteit.

Als toekomstig raadslid kijk ik ook uit naar het contact met medestudenten, docenten en bestuursleden. Omdat we alleen samen vooruit kunnen, hoe cliché het ook klinkt.