Verkiezingen 2022

Van 16 t/m 20 mei kun je weer stemmen voor de studentenraadsverkiezingen van de UvA. Op deze pagina vind je alle informatie over LIEF, en kun je (zodra de verkiezingen begonnen zijn) meteen naar de stemwebsite om je stem uit te brengen.

Onze mensen

Ook dit jaar komt LIEF weer met een lijst enthousiaste mensen. Wil je onze hele lijst zien? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Onze plannen

Flexibiliteit

Voor verplichte hoorcollegeopnames wordt op dit moment gestreden in de raad, en dat blijft onze inzet. Tevens mogen honoursvakken toegankelijker; motivatie is belangrijker dan cijfers. Daarnaast willen we minder studieverplichtingen rond (her)tentamens.

Ondersteuning

We willen studenten beter ondersteunen in de voorbereiding op een hertentamen – dat is nu vaak helemaal aan de student. We willen ons sowieso inzetten voor meer oefenmateriaal voor tentamens. Ook willen we meer investeren in het mentale welzijn van studenten.

Duidelijkheid en transparantie

We willen tijdige communicatie, omtrent cijfers, deadlines, roosters en vakprogramma’s. Zaken als joint degrees en extracurriculaire vakken aan de VU kunnen soepeler en laagdrempeliger. Daarnaast zien we toe op de vervanging van de A-Z-lijst.

Inclusiviteit

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen op de FNWI, en daar mogen we best wat meer hulp bij bieden. Daarbij willen we specifiek meer hulp bieden aan internationale studenten.